2012. augusztus 27., hétfő

Ajánló: Családi fotók

Ezen a témán már én is sokat gondolkodtam, mivel jeles alkalmakkor én is próbálok minél több családi fotót csinálni, de jogos az, amit a szerző ír, hogy nincs olyan beállított kép, amin valaki ne vágna hülye képet. A belinkelt blog-ban a szerző nem hagyományos családi fotókat keresett és publikált. Nagyon jópofák, érdemes végig nézni őket.

Kattints ide a családi fotó gyűjtemény megtekintéséhez...

Ajánló: Kálló Péter photography

Szeretnék ajánlani nektek egy fotós oldalt. Az illetőt Kálló Péternek hívják. Személyesen nincs szerencsém ismerni őt, viszont a képei szinte egytől - egyig lenyűgöznek. Az eddig látott képei között egy sem volt olyan, amire azt mondanám, hogy "oké szép", viszont minden képének van egy története, amit a képből és a kép címéből egyből megértesz. Nagyon érdekes a látásmódja, engem nagyon megfogott.


http://www.kallopeter.hu/

Egy kis ízelítő...
(A képek nem lettek letöltve Kálló Péter oldaláról, csupán hivatkozásként vannak beszúrva!)





Teszt: Yongnuo YN-560 II manuális vaku

Aki esetleg vaku vásárlásban gondolkodik, találtam egy elég részletes tesztet. A vaku ára sem vészes! Érdemes elolvasni, ha valakit érdekel!

Teszt: Yongnuo YN-560 II manuális vaku


Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Ugyan ennek semmi köze a fotózáshoz, de azért megosztom, mert a srácok megérdemlik, arról nem is beszélve, hogy az egyik önkéntes tűzoltó fotós is egyben.
Nézzétek meg az oldalt, lájkoljátok és osszátok meg, hogy minél többen tudomást szerezzenek erről a remek  csapatról. Megérdemlik a publicitást!

Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület






Szajki tavak buli

Nos, megérkeztünk a Szajki tavaktól... Hát naplementét vagy egyéb szép természet fotót nem sikerült csinálnom. A tavak környéke végig erdővel övezett, így nem kimondottan alkalmas naplemente vagy éppen napkelte fotózásra.
A szombati nap termése jónéhány buli fotó, de ezek nem igazán olyan képek, amiket itt szeretnék megosztani.
Jut eszembe, valaki meg tudja mondani, hogy ha Szajk Pécs mellett van, akkor ez miért Szajki tavak, ha a település valójában Hosszúpereszteg? Erre még azok a barátaink sem tudtak magyarázatot adni, akiknek a nyaralójában voltunk. Ha valaki tudja a választ, írja meg legyenszíves kommentben.

Egy hangulat fotót azért felteszek ide a blogba is. Ez elég jól jellemzi a party feelinget...

2012. augusztus 23., csütörtök

Következő project

Említettem, hogy már van egy újabb project a fejemben. Lehet, hogy ezek csak nekem érdekesek, ettől függetlenül megcsinálom. Kiválasztok egy napot, de akár szavazhattok is rá és aznap, felébredéstől kezdve, minden egész órában csinálok egy képet. Megint azt fogom lefotózni, ami az adott pillanatban éppen előttem lesz és itt a blogon minden képről elmesélem, hogy akkor éppen mi történt.

Szóval, ha van kedvetek, akkor vasárnap éjfélig szavazhattok, hogy augusztus hátralevő részében melyik napomat örökítsem meg óránként. Holtverseny esetén a legközelebbi dátum lesz a project dátuma.

Zalaegerszegi Fotó Klub kiállítása a Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Gyertek el minél többen. Nekem ugyan nem lesz kiállított fotóm, de a többi fotós társamnak sok szép fotóit megtekinthetitek.


A kísérlet napja

Nos, megvan az időpont, este 10 órakor fogom megcsinálni a képet. Azt fogom lefotózni, ami 22:00-kor pont előttem lesz. Reméljük nem akkor fogok éppen zuhanyozni! :-)

Már megvan a következő projectem is, de erről majd később. Szóval ma este 10 óra után nem sokkal, látni fogjátok, amit én láttam pontban 10-kor.

Mindjárt este 10 óra. A nejem kitalálta, hogy ha a gyerekek elaludtak, akkor menjünk el egyet sétálni. Ugyan kicsi rá az esély, hogy a következő 10 percben elalszanak, ha mégis, akkor még akár mi is lehet a fotón. Szóval, hamarosan készül a mai fotó.

2012. augusztus 22., szerda

Kísérlet

Csinálok egy kísérletet, kíváncsi vagyok, hogy lesz e rá érdeklődés. A lényeg, hogy meghirdettem a fb oldalamon, hogy mindenki szavazzon egy időpontra, 2012. augusztus 23-án, reggel 8-tól, 23 óráig. A legtöbb szavazatot kapott óra 00 percekor csinálok egy képet arról, ami éppen akkor előttem van. Ezt a képet felteszem ide és megírom, hogy akkor éppen mi történt. Persze lehet, hogy ez csak nekem érdekes, minden esetre kíváncsi vagyok, hogy lesz e rá érdeklődés.

Legfrissebb fotózásom

A legutolsó fotózásom mikor máskor lett volna, mint augusztus 20-án. Na persze ilyenkor mindenki megy nagy tűzijátékokat fotózni, hát erre nekem most nem volt lehetőségem. Még Keszthelyig sem tudtam most elmenni, pedig ott általában szép a tűzijáték. Szerencsémre megtudtam, hogy a szomszéd faluban, Petőhenyén is lesz, hát akkor hajrá, majd ott csinálok pár jó képet. Legalábbis ebben bíztam. Úgy tudtam (és ez nem az informátorom hibája), hogy a templom dombról lövik majd fel a rakétákat. Hát én találtam is egy jó kis helyet a falu szélén, ahonnan úgy gondoltam, hogy csodás képeket tudok majd csinálni.
Íme egy próba kép onnan, ahol felálltam a géppel:

A képen látszik, hogy ott a templom, gondoltam, ha innen lövik majd a rakétákat, akkor még a falu is bent lesz meg a robbanások.
Ez lett volna a terv. Na, de miért is menne valami úgy, ahogy kell? Egyszer csak megláttam valami fényeket a templom mögül. Hát a tűzijátékot nem a templomtól lőtték, hanem valahonnan a templom mögül, ráadásul olyan alacsony pontról, hogy innen, ahonnan ez a kép készült, a robbanások nem is igen látszódtak.
Na, gyors pakolás és minél előbb egy olyan helyre kellett mennem, ahonnan látszik a show. Kb 5 perc alatt találtam is egy helyet, ami semmilyen szempontból nem volt ideális. Villany pózna mellettem (ami persze világított), villany vezeték a látótérben, de már csak pár perc volt hátra, hát gyorsan ki az állvánnyal és gyorsan pár képet csináltam.

Ezt az egyet felteszem ide is. Ez volt az első kép amit csináltam. Az érdekessége, hogy hova állok le az állvánnyal? Naná, hogy az út közepére, hiszen ilyenkor biztos nem jön autó. Hát jött.... mégpedig a 30 másodperces expo kellős közepén. Mit lehet ilyenkor csinálni? Állvány megfog és odébb tesz. Na, hát ennek az eredménye a vízszintesen kacsázó rakéták.

Azt a pár képet, amit csináltam, megtaláljátok a fb oldalamon:
BanfaPix facebook galéria

Nos, hát ez a legfrissebb fotós élményem!

Elindul a BánfaPix fotó blog

Sziasztok,

a mai nappal elindítom a BánfaPix fotó blogot. Ez a blog a fotózásról fog szólni. Mivel én még nagyon amatőr vagyok, ezért nem fogom itt osztani az észt, hiszen nagyon sok profi fotós van az ismeretségi körömben is, akiktől én is csak tanulni tudok, de azért a gondolataimat és a fotóimat közzéteszem.

A fotóimnak már csináltam egy fb oldalt, amit a www.facebook.com/banfapix címen értek el. Ettől függetlenül azért itt is publikálgatok majd.

Szóval akkor üdv a blogomban, remélem sikerül majd pár érdekes dolgot közzétennem.

BánfaPix