2012. augusztus 22., szerda

Legfrissebb fotózásom

A legutolsó fotózásom mikor máskor lett volna, mint augusztus 20-án. Na persze ilyenkor mindenki megy nagy tűzijátékokat fotózni, hát erre nekem most nem volt lehetőségem. Még Keszthelyig sem tudtam most elmenni, pedig ott általában szép a tűzijáték. Szerencsémre megtudtam, hogy a szomszéd faluban, Petőhenyén is lesz, hát akkor hajrá, majd ott csinálok pár jó képet. Legalábbis ebben bíztam. Úgy tudtam (és ez nem az informátorom hibája), hogy a templom dombról lövik majd fel a rakétákat. Hát én találtam is egy jó kis helyet a falu szélén, ahonnan úgy gondoltam, hogy csodás képeket tudok majd csinálni.
Íme egy próba kép onnan, ahol felálltam a géppel:

A képen látszik, hogy ott a templom, gondoltam, ha innen lövik majd a rakétákat, akkor még a falu is bent lesz meg a robbanások.
Ez lett volna a terv. Na, de miért is menne valami úgy, ahogy kell? Egyszer csak megláttam valami fényeket a templom mögül. Hát a tűzijátékot nem a templomtól lőtték, hanem valahonnan a templom mögül, ráadásul olyan alacsony pontról, hogy innen, ahonnan ez a kép készült, a robbanások nem is igen látszódtak.
Na, gyors pakolás és minél előbb egy olyan helyre kellett mennem, ahonnan látszik a show. Kb 5 perc alatt találtam is egy helyet, ami semmilyen szempontból nem volt ideális. Villany pózna mellettem (ami persze világított), villany vezeték a látótérben, de már csak pár perc volt hátra, hát gyorsan ki az állvánnyal és gyorsan pár képet csináltam.

Ezt az egyet felteszem ide is. Ez volt az első kép amit csináltam. Az érdekessége, hogy hova állok le az állvánnyal? Naná, hogy az út közepére, hiszen ilyenkor biztos nem jön autó. Hát jött.... mégpedig a 30 másodperces expo kellős közepén. Mit lehet ilyenkor csinálni? Állvány megfog és odébb tesz. Na, hát ennek az eredménye a vízszintesen kacsázó rakéták.

Azt a pár képet, amit csináltam, megtaláljátok a fb oldalamon:
BanfaPix facebook galéria

Nos, hát ez a legfrissebb fotós élményem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése